Bioderma: Sensibio AR BB krém


Než som sa dala do písania tohto článku, zauvažovala som, či vás v ňom mám vôbec strašiť svojim zjavom. Kto ma pozná, ten vie, že nerada dávam na blog fotky na ktorých som bez mejkapu. Výsledkom mojich myšlienkových pochodov je zverejnenie všetkých fotiek bez cenzúry a to bez ohľadu na možné následky. Ak aj vašu tváričku "zdobí" červeň, budú aj tieto dosť dobrým argumentom, prečo by ste si mali kúpiť práve tento BB krém a žiadny iný.

Nebudem klamať, že som žiadny BB krém nikdy nepochválila. Koniec koncov, aj tak by ste po kratšom zapátraní na mojom blogu našli článok, kde sa o jednom takomto výrobku vyjadrujem veľmi pozitívne. To však nebol vyslovene liečebný krém a Biodermu radím ku kozmetike inej kategórie, nie je to dekoratívka, preto dúfam, že pochopíte, ak teraz nebudem porovnávať tieto dva výrobky medzi sebou. Dnes sa budeme baviť o tom, čo môžete reálne očakávať od tejto novinky a trošku sa vrátim k mýtom, o ktorých som písala v predošlom článku, aby som ich mohla konkrétne pri tomto prípravku opäť vyvrátiť.

"Niektoré BB krémy na pokožke po čase tmavnú"

Nuž som aj čala niečo také a s obavou vzala tubičku aj do práce (keby bolo náhodou treba dáku úpravu), ale ani pri tomto kréme sa žiadne tmavnutie nedostavilo. Jedine, že by mi odchádzal zrak... Tak ako som ráno odišla z bytu, tak som doňho aj prišla. Na tvári mi neostávali fľaky a to ani po niekoľkých hodinách strávených v práci.


"Niektoré BB krémy rýchlo schnú a časom sa začnú dokonca zlupovať"

Táto novinka sa nezlupuje, nezhlukuje, dobre sa rozotiera, rýchlosť schnutia na pokožke mi príde normálna - asi ako bežný mejkap. Nezanecháva žiadne farebné prechody. S rozotieraním nemám najmenší problém, krém nie je hustý. Hustotou by som ho prirovnala k bežnému krému. Aj práve preto ma prekvapuje, že tak dobre kryje.

Myslím si, že za farebnú stálosť i výdrž vďačíme obsahu aditíva zvaného CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, ktoré je bežne pridávané aj do jedál. Vytvára prirodzenú bariéru a bráni kožu i samotný prípravok pred stratou vlhkosti.

"Niektoré BB krémy nevyzerajú na pokožke prirodzene"

Sensibio AR BB krém od Biodermy vyzerá tak prirodzene, že som mala pocit, akoby som na pokožke nič nemala. Keby ste na mňa pozreli, vôbec nepoviete, že mám nejaký "mejkap". Tie najväčšie nedokonalosti ostali prekryté mierne a svetlejšie škvrnky nebolo s vrstvičkou BB krému vidieť vôbec. Póry krém nezvýraznil a moja pokožka mala zhruba taký lesk, ako aj predtým. Neviem vám povedať, či by krém dokázal tlmiť nadmerný lesk, lebo momentálne takýto problém nemám, ale myslím si, že áno. Keď dokáže prekryť škvrnu, s trošku väčším leskom by si mohol poradiť. Až ho odskúšam na niekom, kto sa leskne viac ako ja, hodím vám sem fotku.

Aby ste pochopili, čo ja považujem za väčšie nedokonalosti, ukážem vám aj obrázok môjho červeného nosa. Len sa nezľaknite, lebo na ostrom svetle (fotené s bleskom) to začervenanie vyzerá hrozivejšie, než by ste mohli vidieť voľným okom v reáli. Chválabohu je už len takéto. Bývalo ďaleko horšie. Nos som mala červený ako dáky ožran, takže bez mejkapu som nemohla chodiť ani na krok. A potom prišiel krém Sensibio AR, o ktorom budem písať nabudúce a pomohol... Ale k veci. Všimnite si, že pokožka je pekne hladká a všetko ostalo prekryté. Mám doma skvelé mejkapy, no ani s tým najrafinovanejším krytím by sa mi takýto efekt asi nepodaril.

Toto je fotka najproblematickejšej partie bez BB krémuA tu máme tú istú partiu, ale už s BB krémom

Kým som ja mohla začať používať BB krémy (áno, momentálne ich používam a dokonca denne), prešla som dlhým bojom s príliš sa mastiacou pokožkou. Ako vidíte, vyplatilo sa. Miestami sa zaleskne, kde tu sa mi spraví aj nejaký pupáčik, bojujem s rosaceou (to je žiaľ možno aj celoživotný boj), ale inak nemá väčších problémov. Na obrázku nižšie ma môžete vidieť úplne bez všetkej tej parády. Ako som napísala v úvode, vystavujem vás tomuto pohľadu len preto, aby ste poznali, čo všetko som týmto BB krémom chcela prekryť.


Na tomto druhom obrázku mám na tvári jemnú vrstvu BB krému. Farebne ju zjednotil a ako vidíte, stále vyzerá prirodzene. Pozor, keď si budete krém nanášať, nedávajte si ho na očné viečka ani pod obočie. Zle by vám chytali očné tiene a o očných linkách ani nehovorím. Po BB kréme ostáva pleť krásna hladká, ale povrch je trošku klzký, aby vám vytvoril ochranu pred vonjakšími vplyvmi prostredia, veď ide o liečebný krém... Na klzký povrch vám nechytí žiadna linka.


V treťom kroku som sa pustila do zakrytia toho, čo BB krém neprekryl. A to vám teraz ukážem z trošku iného uhla, aby ste videli, že s vhodným mejkapom si tento krém skutočne rozumie. Najlepšie budú asi krémové a gélové mejkapy. Mejkapy na zmiešanú pleť s mierne vysušujúcim účinkom nebudú to pravé. Jedine, že by ste mali úplne mastnú pleť.


Ako mejkap som použila gélový Match Perfection mejkap od Rimmelu kvôli jeho schopnosti priľnúť na akúkoľvek plochu a zarovnať aj ostré okraje hojaceho sa akné. Krycí a maskovací efekt môžete vidieť na čele. A vlastne nemôžete, lebo to akné zmizlo takmer úplne. :-) Červené fľaky sa dajú s pomocou tejto kombinácie prekryť celkom pekne a ani teraz by ste nevedeli, keby som vám to neprezradila, že mám na sebe nejaký tuning.

Pleť sa trošku leskne, ale to kvôli tomu blesku. Na normálnom dennom svetle nie je lesk až taký. Keby ste už veľmi chceli, môžete sa poprášiť púdrom a bude.


Poďme teraz k obsahu. Nebudem sa rozpisovať o pomocných látkach, tie už poznáte z predošlého článku. Dnes zmienim len tie látky, ktoré majú v tomto kréme nejaký význam. Rozdelila som ich na štyri skupiny.


1. Látky živočíšneho (prevažne) pôvodu
Ukľudňujú a hydratujú pokožku, obnovujú prirodzenú bariéru.

ALLANTOIN - podporuje hojivé procesy a regeneruje pokožku. Je úplne bežnou súčasťou detskej kozmetiky a tiež sa pridáva do prípravkov na liečbu popálenín.

Podobne učinkuje HYDROGENATED LECITHIN (lecitín obohatený o vodu). Leticín takto vylepšený vyhladzuje poškodenú pleť a chrání nám ju pred vonkajšími vplyvmi, ale pridáva sa do kozmetiky aj z iného dôvodu. Je dobrým emulgátorom, čiže nám drží prípravky pokope.


2. Látky rastlinnéhopôvodu
Pôsobia proti intenzívnemu začervenaniu pokožky, nech má akékoľvek príčiny (rosacea, počasie, a pod.)

V ingredienciách sa spomína CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, čo je čajovník čínsky, konkrétne list. Nie je vo forme éterického oleja, takže sa nemusíte báť reakcie pokožky na slniečko. V kréme je pridaný kvôli tomu, aby pokožku upokojil, aby ju chránil pred bakteriálnou nákazou (dezinfekčný účinok) a spomaľoval proces starnutia.

GLYCYRRHETINIC ACID je kyselina získavaná zo sladkého drievka, ktorá pôsobí protizápalovo, tíši svrbenie a ekzematické prejavy, tlmí tvorbu melanínu - farbiva, tvoriaceho sa v dôsledku opaľovania. Melanín spôsobuje želané zhnednutie pokožky, no v skutočnosti ide o obrannú reakciou, ktorou pokožka ukazuje, že sa jej opaľovanie nepáči. Sladké drievko je novomenovaný zázrak medicíny. Začína sa vo veľkom používať aj pre svoje účinky na trávenie.

GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT - extrakt zo sóje rozjasňuje a zjednocuje farebne pleť, spomaľuje starnutie, hydratuje. Málokto to o sóji vie, ale táto rastlinka si poradí aj s pigmentovými škvrnami. Keby bol tento extrakt vo všetkých BB krémoch, neboli by sme možno také fľakaté.

GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT poznáme z rady Sébium. Je to už stokrát spomínané ginkgo.
LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT spomeniem nižšie.


3. Minerálne farbivá

Krém obsahuje bežné farbivá, ako mávajú mejkapy, púdre, korektory. Ešte som o nich nikdy nepísala, takže sa aspoň okrajovo o nich zmienim. Farbičky sú označované skratkou CI a za tým ide 5-ciferné číslo. Ide o úplne normálne farby získavané z minerálov a môžete ich vidieť medzi ingredianciami. Ak teda niekde uvidíte napísané "IRON OXIDES", budete vedieť, že ide o červenkasté farbivo. Obsahuje oxidy železa a tie sú červené. Dioxidy titánia (TITANIUM DIOXIDE) dávajú žltkastú farbu. Žltá + niekoľko odtieňov červenej = béžová.


4. Zmes látok chrániacich pokožku pred slniečkom

Neviem prečo, ale na stránkach výrobcu sa nespomína, že krém chráni pokožku pred UVA a UVB lúčmi. Na obale výrobku je napísané, že SPF je až 30, ale nepíše sa, že tá ochrana je vlastne až trikrát poistená. To je škoda, lebo trojnásobná ochrana je dosť dobrým argumentom, prečo by ste si mali kúpiť práve tento BB krém.

TITANIUM DIOXIDE - je minerálny sunscreen, ktorý chráni pokožku tak, že jeho povrch odráža lúče UVA a UVB.

OCTOCRYLENE a BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE- UVA/UVB lúče pohlcujú a chránia tak bunkovú DNA.

LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT (poznáte z iného článku) - nepohlcuje ani neodráža lúče, ale učí pleť, aby sa bránila sama. Z dlhodobého hľadiska úplne super riešenie.

Neviem ako vás, ale mňa toto zloženie už po prečítaní obsahových látok nadchlo. A ešte viac som bola natešená, keď som krém vyskúšala na svojej pokožke. Momentálne mám celkom fajn pleť. Bola by naozaj škoda prekrývať ju celú mejkapom, keď je na trhu takýto super BB krém.

Moje hodnotenie výrobku:
Textúra: ľahká (prekvapivo ľahká, keď beriem do úvahy krytie)
Krycia schopnosť: 4 (farebne zjednotí úplne perfektne a dostupné sú dva odtiene - svetlý a tmavý)
Výdrž: dobrá (6 až 8 hodín - štandard u BB krémov)
Celková spokojnosť: 10
Cena: odporúčaná cena je cca 18 - 19 EUR za 40 ml
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes