Bioderma: Sébium Sérum

Dnes budeme pokračovať v predstavovaní rady Sébium - určenej pre dennú starostlivosť o mastnú a zmiešanú pleť. Áno, napriek tomu, že je vonku mráz, sú ľudia, ktorí sa lesknú a sú obsypaní akné. Ja však medzi nich už našťastie nepatrím.Čo mi pomohlo? Nuž určite môžem poďakovať výrobku Sébium Sérum.
Slniečko nesvieti, lebo nám ho skrývajú mraky. Sneh je už taký mierne zašednutý, takže slnečné svetlo ani bohvieako neodráža. Ak máte takú pleť, ako som ešte pred troma mesiacmi mala ja a neviete si s ňou rady, potom dozrel ten správny čas vyskúšať veľmi silnú zbraň v boji proti nedokonalostiam, ktorou je sérum. Prečo práve teraz spomínam slniečko, keď nie je leto? Ono je to tým, že slnečné lúče sa neveľmi kamarátia s touto vecičkou, ba povedala by som, že je lepšie sa im rovno vyhnúť, pokiaľ nechcete namiesto akné začať riešiť iné problémy.

Reč je o domácom peelingovom sére, ktoré dokáže do určitej miery rozpustiť zhrubnutú pokožku v mieste, kde sa nám nepriedušne uzatvorili póry, dôsledkom čoho ostáva pleť jemná, čistá, zahojená a žiarivá. Je to ozaj dobrá vecička, pretože kde vám nepomôže hĺbkovo čistiaci gél (ani náplasti od iných kozmetických, ktoré som kedysi skúšala a ktoré boli na moje čierne bodky naozaj prikrátke), tam sérum zaberie vždy.


Sérum má okrem schopnosti čistiť aj niekoľko super vlastností, ktoré sú jeho jednoznačným plusom:

Bezpečnosť

Ak ste doteraz počuli o domácich peelingoch tohoto typu, tak pri každom bolo varovanie na pomaly pol stránky o tom, kedy áno, kedy nie, koľko a ako sa má používať. Väčšinou sa tento druh čistiaceho prípravku používal len v salónoch, kde ho aplikovali kozmetičky, ktoré absolvovali patričnú odbornú prípravu. Dôvodom bolo to, že do takéhoto čistenia sa naozaj nemohol pustiť žiadny amatér a ak už sa na niečo takéto dal, tak len na vlastné riziko. Nestalo sa raz, že nám do lekárne prišla pacientka s úplne červenou tvárou a mokvajúcimi ranami, ktoré jej spôsobil chemický peeling aplikovaný laikom. Sérum Sébium je bezpečné. Ide o peeling, kde sú čistiace zložky namiešané opatrne a v takom pomere, aby vám v žiadnom prípade nespôsobili poleptania a rôzne podráždenia. Vyhla by som sa azda len extrémne precitlivelej pleti, ale na tú sa všeobecne neodporúča čistenie akýmkoľvek peeling.

Ľahká aplikácia

Vôbec nemusíte striehnúť na čas alebo nastaviť budík na určitú hodinu. Nepotrebujete ani žiadne špeciálne náradie, ktorým by ste peeling natreli na tvár, postačia prsty. Má gélovú konzisteniu a nespotrebujete ho veľa. Stačí troška. Večer si ho nanesiete na postihnuté časti pokožky ako bežný krém, ráno si zmyjete zvšky, ktoré vám na nej ostali a to je všetko. Ak ho chcete používať, mali by ste myslieť na tieto tri pravidlá:
  1. Peeling patrí na očistenú pokožku. Určite nechcete sérum "riediť" nečistotami a výlučkami mazových žliaz, ktoré sa vám celý deň zbierali na povrchu pokožky. Najskôr teda napeňte pokožku čostiacim gélom a zmyte, alebo si ju poriadne vydrhnite aspoň vatovým tampónikom namočeným v micelárnej vode.
  2. Nepoužíva sa každý deň, ale obdeň, čiže každý druhý deň a ideálne na noc, respektíve v dobu, počas ktorej sa nebudete vôbec zdržiavať na slnku. Buď si takto môžete urobiť 4-týždennú kúru, alebo ho proste použijete vtedy, keď budete cítiť, že vaša pokožka potrebuje účinnejší čistiaci zásah.
  3. V žiadnom prípade sa nesmie dostať do očí ani na pery. Preto pozor, až budete toto jemné sérum rozotierať. S jeho gélovitou konzistenciou sa nehoda stať môže.

Multifunkčnosť

Pomáha odstraňovať aj niektoré druhy pigmentových škvŕn, ak nejde o tie na veľkej ploche. Niekedy sú pigmentov fľaky len akousi zhrubnutou kôrkou na povrchu pokožky. Takéto drobnejšie plôšky obsiahnutá kyselina v pohode rozpustí a odstráni. Pleť sa farebne zjednotí a pekne vyrovná.

Toto sérum nemá len čistiace účinky, ale dokáže aj regulovať tvorbu mazu. K tomu mu pomáha obsiahnutý komplex Fluidactive®, ktorého súčasťou je aj Ginkgo Biloba. Túto rastlinku už poznáte z môjho predošlého článku o hĺbkovo čistiacom prípravku Sébium Moussant.

Obsiahnutá kyselina glykolová (percentuálny obsah je 15%) pôsobí nielen ako rozpúšťadlo, ale dokáže navodiť aj tvorbu kolagénu (kolagén = základná stavebná hmota spojivovývh tkanív), vďaka ktorému naša pokožka obnoví /zvýši svoju pružnosť.

Pozor, na dehydrovanú pokožku by mohol pôsobiť peeling mierne vysušujúco. Tomuto dehydratačnému efektu predídete, keď pred aplikáciou gélu pokožku natriete hydratačným krémom, ktorý bežne používate a necháte ho dobre vstrebať. Môže to byť napríklad aj Sébium Hydra. Že je dobré nakrémovať ju aj ráno, až pôjdete do práce / školy, to je hádam každému úplne jasné. Na ranné parádenie môžem odporúčiť aj Sébium MAT, alebo Sébium Pore Refiner.

Môj pocit z výrobku:

Keď som sérum skúšala prvý krát, cítila som príjemnú vôňu a potom mierne štípanie. Ide však o normálnu prvotnú reakciu, ktorú by som prirovnala k pocitu, ako keď vám mráz páli líčka. Nič extrémne nepríjemné a neúnosné to však nie je. Celkom v pohode sa to dalo vydržať a to som ja riadna citlivka. :-) Nejako tie odumreté bunky predsa treba odstrániť a dostať ich z hĺbky pórov chce riadnu silu. Do minúty alebo dvoch to prešlo. Potom som už necítila nič také, čomu by som mala venovať pozornosť. Ráno po prebudení som mala na lícach jemný biely povlak, ktorý bol zrejme pozostatkom po čistení. Zmyla som ho vlažnou vodou a tvár vyčistila micelárnou vodou, ako robím bežne. Potom už prišiel na rad len krémik (ja mám Sébium AKN fluid a ten používam na striedačku so Sensibio AR) a mejkap.

Moje hodnotenie výrobku:

Textúra: stredne hustá. Je to gél, ktorý ľahko nanesiete na tvár. Nie je ani moc hustý ani príliš tekutý.
Hydratácia: ťažko posúdiť, keďže sérum nemá hydratovať. Mne napríklad pleť vôbec nevysušilo, hoci ju niekedy mávam suchšiu na niektorých miestach.
Čistiaci účinok: najvyšší možný, zatiaľ som nemala nič, čo by čistilo až takto dôkladne
Celková spokojnosť: 10 - príjemná hypoalergénna vôňa, póry vyčistené kompletne a žiadne čierne bodky
Cena: 40 ml balenie stojí okolo 15 EUR, čo vôbec nie je veľa na peelingové sérum tejto kategórie a kvality

Na záver by som rada napísala, že moja pokožka ostala ráno úplne jemnučká a úplne čistá. Myslím, že naposledy som ju takú mala, keď som bola bábätko. Fotku mojej pokožky PRED a PO používaní kozmetickej rady Sébium uvidíte v závere, keď predstavím aj posledný výrobok z tejto rady.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Ahoj.
    Poradila by si mi prosím, aké sú hlavné rozdiely v účinkoch medzi týmto Sebium Serum a Sebium Maska (čistiaca a zmatňujúca) . Používam viaceré produkty z rady Sebium (Moussant gel, Micelarku, AKN fluid, PoreRefiner), tieto dva som však ešte nemala možnosť vyskúšať. A neviem pre ktorý sa mám rozhodnúť.

    Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Medzi týmito dvoma produktami je rozdiel najmä v sile a frekvencii používania. Maska sa dá používať častejšie. Čistí a sťahuje póry, pôsobí aj tak trošku ako mikropeeling alebo gomáž, keď sú póry uzavreté a zatiaľ sa v nich nič také závažné nedeje. Dokáže ich uvoľniť. Niekedy je však mastná pokožka také potvorská, že tie biele zátky v póroch zatvrdnú, zmenia farbu na čiernu (čierne bodky), pokožka zhrubne a nedá sa poriadne vyčistiť absolútne ničím. A z tohto vždy býva akné, lebo keď tie bodky nedostaneme preč (ani miernym tlakom na už vyčistenú pleť moussantom či maskou), maz sa vo vnútri hromadí a vzniká hnisavý zápal, po ktorom sa pór už sa nemusí dať do pôvodného stavu. Vtedy je lepšie sérum. Aj keď vždy nezabráni výslednému zápalu, ten už často býva, aspoň pomôže póru sa vyčistiť a obnoviť. A zabráni hnedým škvrnám, ktoré po akné vznikajú. Dokáže ich dokonca aj vybieliť. Sérum je vlastne akýsi chemický peeling, ktorý neučinkuje mechanicky s pohybmi rúk pri masírovaní a zmývaní (ako masky a gomáže), ale pôsobí chemicky naleptávaním zhrubnutej pokožky. Sérum sa však nepoužíva ako klasický produkt hygieny, ale skôr ako prvá pomoc. A nesmie sa po ňom na slnko. Tak hádam som pomohla aspoň trošku.

      Odstrániť
    2. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes