Bioderma: Sébium AI korektor

My, ženy s mastnou až zmiešanou pleťou a akné v túžbe po bezchybnom líčení často podnikneme čokoľvek. Nakúpime si veľa korektorov, mejkapov, púdrov, navrstvíme to všetko na seba a očakávame zázraky, len tie sa akosi nedejú, lebo s toľkými preparátmi nielenže nevyzeráme prirodzene, ale ani dobre. Ušetrím vám hľadanie i peniaze. Choďte do lekárne a kúpte si Sensibio AI korektor. Zabijete dve muchy jednou ranou.

V rade Sébium už máme veľa krémikov. Je tam novinka Sébium Global, intenzívny liečivý krémik Sébium AI, tekutý i krémový Sébium AKN, krém tlmiaci lesk Sébium MAT, Sébium Pore Refiner na stiahnutie pórov, Sébium Hydra pre hydratáciu. Kto by veľmi chcel, Sébium MAT býva aj tónovací. Čo nám chýbalo, bol korektor. Ale pozor, toto nie je obyčajný krém, aj keď sa tak môže na prvý pohľad javiť podľa obalu.


V názve máme skratku AI, takže si ju najskôr vysvetlime. Tieto dve písmená by mohli mať až dva významy a obidva k novinke pasujú. Prvý výklad skratky "anti-inflammatory" svedčí o tom, že máme česť s bojovníkom proti zápalovým procesom kože. Písmeno "I" môže znamenať aj nedokonalosti (imperfections), pretože korektor nám ich nielen prekrýva farbou v prirodzenom odtieni pokožky, ale aj neutralizuje ich červené zafarbenie zeleným podkladom, ktorý pred nami rafinovane ukrýva vrchnáčik. Účelnosť zelenej v líčení som už vysvetľovala v článku o trikoch profesionálov.


Je to taký multifunkčný zázrak. Robí všetko to, čo BB krémy, akurát s výhodami navyše. Sébium AI korektor vyrážky nielen prekrýva, ale tiež eliminuje ich tvorbu svojim vplyvom na tvorbu kožného mazu. Zatiaľ čo niektoré BB krémy prekrývajú pleť nepriedušne a dokonca vedia zhoršiť akné (vďaka čomu máme v predaji len málo BB krémov určených na mastnú a aknóznu pokožku), tento póry nielenže neupcháva, ale dokonca minimalizuje riziko tvorby čiernych bodiek. Podobne ako jeho starší brat Sébium AI krém, aj korektor úspešne poráža baktérie, potláča zápaly a začervenanie sa pred ním dáva na ústup akoby šibnutím zázračného prútika. Čary za tým však nehľadajte. Na svedomí to má komplex Fluidactiv s glukonátom zinku a gingkom bilobou

O zinku som už písala, že má protizápalové účinky. Tento minerál je nevyhnutnou zložkou pre náš imunitný systém, syntézu DNA a prítomný je vo všetkých fázach rastu ľudského organizmu, pretože ho nájdeme všade tam, kde sa tvorí energia. Štúdie preukázali, že ľudia trpiaci akné ho mávajú nedostatok, preto či ho už užívame vnútorne alebo ho používame v externej forme, mal by nám pomôcť.

Okrem iného sa v kréme (a tiež v 2g kompakte) vyskytuje aj mnou spomínaná zlatá riasa, ktorá poskytuje oporu pokožke, pretože jej prinavracia jej prirodzenú obranyschopnosť, chráni ju pred UV žiarením, poškodením bunkovej DNA. Ďalšou lahôdkou pre pokožku je ingrediencia s veľmi komplikovaným názvom "CANDIDA BOMBICOLA/ GLUCOSE/METHYL RAPESEEDATE FERMENT". Nejdem vás trápiť podrobným výkladom, no vo všeobecnosti ide o látku získanú pôsobením špeciálnej kvasinky používanú v liečbe akné. Prišla spolu s kyselinou sylicylovou a kyselinou získavanou zo sladkého drievka (GLYCYRRHETINIC ACID) ako posila. Všetky tieto látky nájdete aj v kréme Sébium AI a ich účinky si najskôr nevšimnete, pretože sú na prvý pohľad neviditeľné, ale o to vzácnejšie. V štádiu liečenia akné sa vám budú menej vytvárať strupy, jazvičky a predídete aj nepekným škvrnám, ktoré zvyknú hyzdiť pokožku, v dôsledku ktorých potom musíte dlhú dobu (alebo aj doživotne) používať krémy na zjednotenie farby pleti.

Moja pokožka je momentálne (ako každých 30 dní) v trošku horšom stave. Na líci i na brade sa mi vytvorili pupáčiky, preto mi korektor prišiel veľmi vhod. Môžem vám ho hneď predstaviť. Takto vyzerám teraz.


Zaostrime teraz na označené nedokonalosti - vždy červený nos a akné na líci i brade.


Nie je to také zlé, ale s takýmito nedokonalosťami (pochopiteľne) do práce nepôjdem. Preto môj zrak hneď ráno padol na škatuľku so Sébium AI korektorom. Výrobok sa používa ako bežné kozmetické produkty. Riadne si umyjete ruky a zelenú bázu nanesiete všade tam, kde sa pokožka červená alebo ju postihuje akné. Tým sa červeň značne stlmí. Ja využívam vždy prsty, pretože nimi najcitlivejšie trafím množstvo. Potom ako druhý krok celú tváričku pokryjete krémom. Ja mám svetlý odtieň, no určite sa bude dať dostať aj v tmavšej verzii pre tmavšie ženy. Takže tu máme výsledok.


Na prvom obrázku vidíte všetky nedokonalosti zamaskované zelenou bázou. Druhý obrázok už ukazuje konečný efekt. Pleť je farebne zjednotená a po akné a červených fľakoch neostala ani len pamiatka. Krém nie je veľmi tuhý, ale to ani nemusí byť. Aspoň si ním nezotriete bázu, ktorá už sama o sebe vykonala skvelú kamufláž. Však to môžete vidieť sami. Kto by čakal, že krém nebude kryť, toho vyvediem o omylu. Nie je to tak. Kryje dobre, otiera sa minimálne a drží skvele. Potešila ma aj jeho priľnavosť k pokožke. Nos mávam suchší, no výrobok šupinky nezvýraznil ako iné bežné mejkapy. Vyzeral prirodzene. To je dobrá správa pre tie ženy, ktorým sa všetko hodí dlhšie, alebo majú po nesprávnej liečbe akné niektoré partie suchšie. Tento korektor určite môžete použiť.
Tento ďalší obrázok vznikol po 10 hodinách, keď som sa vrátila z práce. Prepáčte za ten ksicht. :-) Urobila som niekoľko fotografií, ale použila som blesk a ja mám veľmi svetlú pleť. Táto jediná fotka ukazovala moju tvár v reálnom odtieni a až potom som si všimla, že mám spodnú peru našpúlenú a vyzerám ako káčer. 


O trošku silnejší blesk a garantujem vám, že na fotke ostanú len vlasy, zorničky a riasy. :-P

Ale poďme k veci. Takže ako môžete vidieť, to veľké akné na brade vidno (čo sa dalo čakať, keďže som si doňho stále liezla rukami), no oproti ránu sa nezhoršilo, nezväčšilo a ešte stále ostáva ako tak prekryté. Jeho kraje nie sú drsné. Maskovanie nosa i líc stále ostáva v relatívne dobrom stave. Pod nosom mám červený fliačik, no to mám od vreckovky. Doliečujem sa po nádche.

A tu je moje hodnotenie podľa stupnice:

Textúra: 
Krém: ľahká (opäť prekvapivo ľahká, keď beriem do úvahy krytie)
Kompakt: tuhá a pevne držiaca
Krycia schopnosť: spoločne by dostali najvyššiu známku, čiže známku 5
Krém: 4 (na tónovací krém výborné krytie)
Kompakt: 5 (farebne pleť zjednotí úplne perfektne a pod krémom ho vôbec nevidno)
Výdrž: výborná (8 až 10 hodín, čo je nečakaný nadštandard)
Celková spokojnosť: 10
Cena: odporúčaná cena je cca 18 EUR za 30ml a kompakt o hmotnosti 2g

Keby som mala výrobok za seba zhodnotiť, určite by som ho poradila každému, kto trpí akné. Veď načo by ste si mali kupovať korektor, mejkap, keď ho môžete mať v jednom balení a ešte vám aj lieči pokožku?

ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Ahoj :) chela by som sa spýtať že či je aj tá zelená farba nekomedogénna? lebo momentálne musím používať čisto len veci ktoré neupchávajú póry :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zloženie kompaktu nie je na báze silikónov, ako bývajú podkladové bázy. Namiesto nich výrobca použil oleje i vosky a okrem oxidu zinočnatého (látka mimoriadne obľúbená pre jej hojivé účinky na akné a sťahujúci účinok na póry) pridal aj extrakt zo zlatej riasy. Zelený podklad teda nemá len korekčný účinok, ale je aj hojivý. Niekedy ho používam aj samotný a zatiaľ som nezaznamenala, že by sa mi akné horšilo, alebo tvorilo nové. Naopak, mám pocit, že čo ešte ráno vyzeralo zle, to je večer o niečo lepšie.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes